onsdag den 6. juli 2011

Det liv


Morgenkaffe, morgensol, morgensang fra fuglene, morgenundring fra kattene, morgenstund har guld i mund, morgenstund i juli, morgensind der lukker det hele ind. Er der plads til mere?

Lukker ind, lukker ud. Drømme, der er lukket inde. Lukker drømmene ud. Minder der er lukket inde. Lukker minderne ud. Følelser der er lukket inde. Lukker følelserne ud. Stemninger der er lukket inde. Lukker ud. Noget ude noget inde.

Krusninger i overfladen, både der vuggende duver på det samme sted, strømme underneden. Der fører hen...ja, hvor fører de hen? Havets dyb...bunden - stilhed, evighed, ensomhed, guddommelighed?

Ovenover - svaner der sejler med hvinende vingeslag gennem luften, måger der skriger. På vej, men hvorhen? Mennesker på vej - hvorhen? Jeg på vej - hvorhen?

Ta'r bolig, ta'r bolig på kanten. Spiser, lever, elsker, skændes. På kanten til - stilheden, evigheden, aleneheden, guddommeligheden?

Liv inde, ude. Indenfor, udenfor, ovenover, nedenunder. Liv, ikke liv, evigt liv. Udvidet liv. Udvidet bevidsthedsliv. Bare liv - liv - råt for usødet: indeni, udenfor, ovenover, nedenunder og indimellem.

Der må være et sted. Helt enkelt. Et helt enkelt sted. Famler, søger, leder, står stille. Et sted, et urgammelt sted véd det. Kender det. Har kendt det altid. Er på vej. Det leder mig på vej. Det leder mig på rette vej. Helt enkelt.

7 kommentarer:

  1. Dejlige betragtninger Charlotte, jeg vibrerer højt.
    I kærlige tanker, god Onsdag aften.

    SvarSlet
  2. Ganske, ganske smukt, fortryllende og præcis som det er - det liv. Forvirrende og smukt ;o))

    SvarSlet
  3. Kære Michael. Tak for din altid positive og smittende energi :-)

    Tak kære Rina for ordene. Ja nogle gange er det hele bare en god blanding af poler, der stikker i mange retninger

    SvarSlet
  4. Så smukt at læse, Charlotte - en række af associationsord. Kender det så godt!
    Kh

    SvarSlet
  5. Jeg kender også det sted. Det er evigt, og kun kontakten til det svinger med tiden.

    SvarSlet
  6. Tak skal du ha' Gitte. Ja, jeg tænker du kender det - i ord som i billeder :-)

    SvarSlet
  7. Åh ja, Janne og hvilken herlighed, når det gør det - svinger. Og hvis ikke, er det altid godt at vide, at der findes et sted...det findes. Tak for ordene :-)

    SvarSlet